Tulipanes kliniek

Tess Unlimited heeft plannen om een eigen ziekenhuis te bouwen en deze klaar te hebben eind 2021.

Momenteel loopt Tess Unlimited tegen de volgende uitdagingen aan, welke ons hinderen in het doorgroeien naar een solide en duurzame organisatie.

  • Door grotere bekendheid van onze werkzaamheden hebben we op dit moment een groeiende wachtlijst met patiënten (+/- 500 patiënten). Op dit aanhoudende tempo zullen we in het huidige systeem steeds meer patiënten op de wachtlijst krijgen.
  • Er is onvoldoende beschikbaarheid bij plaatselijke ziekenhuizen en de standaard voor hygiëne en kwaliteit zijn beneden acceptabele criteria. Daarnaast zijn de kosten voor de toegang tot deze ziekenhuisfaciliteiten aanzienlijk hoog.
  • Voor onze medische missies zijn er weinig ziekenhuisvoorzieningen beschikbaar, waardoor we gebruik moeten maken van faciliteiten op meer afgelegen gebieden waar onvoldoende huisvestingsopties zijn voor het volledige medische personeel. Logistiek is dit zeer ingewikkeld. Niet alleen de huisvesting maar daarbij het coördineren van het vervoer van patiënten en het personeel is zeer problematisch.
  • In Guatemala zijn geen openbare faciliteiten, die gewijd zijn aan schisis (alleen dure privéklinieken) en er is enorm gebrek aan lokale gekwalificeerde schisis chirurgen (Er zijn 4 lokale chirurgen in Guatemala die schisis operaties kunnen uitvoeren, maar helaas niet willen samenwerken met Tess Unlimited, omdat ze of veels te hoge prijzen vragen of niet gekwalificeerd genoeg zijn en niet openstaan om getraind te worden helaas).

Onze doelen:

  • Het bouwen en runnen van een onafhankelijk ziekenhuis gewijd aan schisis patiënten.
  • Het verzorgen van kosteloze schisis operaties aan minimaal 400 Guatemalteekse patiënten per jaar.
  • Het organiseren en faciliteren van minimaal 12 medische missies per jaar ( iedere operatie week duurt 2 weken inclusief pre- en postoperatieve zorg)
  • Het opleiden en trainen van lokale chirurgen voor het uitvoeren van schisis operaties, zodat zij in de toekomst in de kliniek de operaties kunnen uitvoeren en we niet meer afhankelijk zijn van buitenlandse teams.
  • Het aanbieden van tandheelkundige zorg aan onze patiënten gedurende het hele jaar (in de weken dat er geen operatieweek is, willen we tandheelkundige zorg aanbieden door lokale tandartsen)
  • Het onderhouden en handhaven van een consistent hoog zorgniveau.

Wilt u meer informatie over onze plannen stuur dan een email naar tessa@tessunlimited.com