Project Description

Logopedie

Het sluiten van de lip en het gehemelte maakt een groot verschil in het leven van kinderen met schisis. Het probleem is hiermee echter niet volledig opgelost. Ieder kind dat geboren wordt met een open gehemelte heeft, na het sluiten van dit gehemelte, logopedische behandeling nodig.

De spraak van kinderen met schisis is vrijwel altijd afwijkend. De mate hiervan verschilt per kind en kan grote gevolgen hebben voor zijn/haar toekomst. Vanwege de structurele verschillen in het gezicht en de mond die gepaard gaan met schisis, ontwikkelen kinderen de angst om te praten, iets wat kan leiden tot isolatie en hun sociale ontwikkeling tegengaat. Om dit te voorkomen, bieden we gratis logopedische diensten aan op 12 verschillende locaties in Guatemala.

Momenteel hebben we 5 lokale logopedisten. Naast dat zij met de kinderen werken, geven ze ook de ouders voorlichting over de spraakontwikkeling voorafgaand aan de operatie. Op deze manier kunnen ouders hun kinderen op de juiste manier stimuleren en ook vanuit huis een afwijkende spraak voorkomen. De kosten voor 2 jaar logopedie zijn €175 per kind.

DONEER NU