Project Description

 Onderzoek naar preventie

Tijdens al onze operatieweken en evaluatieweken verzamelen we zoveel mogelijk demografische informatie van onze patiënten en hun ouders. Met deze gegevens hopen we in de toekomst trends te kunnen ontdekken die helpen bij het ontwikkelen van preventieve protocollen om het aantal baby’s geboren met schisis in Guatemala te verminderen.

Hieronder delen we graag een paar van onze uitgewerkte statistieken. We zijn ook dit jaar (2021) weer druk bezig met het verzamelen van data. In het jaar 2020 is dit helaas gedeeltelijk stil komen te liggen wegens het uitblijven van operaties door de komst van de wereldwijde pandemie.

Operatieweek Januari 2019

In het jaar 2019 hebben we veel informatie verzameld tijdens operatieweken en evaluatieweken. Voor één specifieke operatieweek hebben we deze verder uitgewerkt in statistieken. We zijn van plan dit in de toekomst voor meerdere weken uit te werken zodat we een steeds beter inzicht krijgen in hoe onze medische missies zich ontwikkelen.

BEKIJK DE STATISTIEKEN

Nederland v.s Guatemala 2017 – 2018

In de jaren 2017 en 2018 hebben we specifiek onderzoek gedaan naar de verschillen tussen schisis in Nederland en Guatemala. We hebben hiervoor onze eigen verzamelde data geraadpleegd en gebruikgemaakt van cijfers uit onderzoeken van derden in zowel Nederland als Guatemala.

BEKIJK DE STATISTIEKEN

Onderzoek soorten schisis 2008 – 2016

Met cijfers die we in de jaren 2008 t/m 2016 hebben verzameld, hebben we onderstaande statistieken kunnen uitwerken die ons meer inzicht geven in wat voor een soorten schisis er gedurende deze tijd onder onze patiënten voorkwamen. 

BEKIJK DE STATISTIEKEN
DONEER NU