Project Description

Logopedie

Het sluiten van de lip en het gehemelte maakt een groot verschil in het leven van kinderen met schisis. Het probleem is hiermee echter niet volledig opgelost. Ieder kind dat geboren wordt met een open gehemelte heeft, na het sluiten van dit gehemelte, logopedische behandeling nodig.

De spraak van kinderen met schisis is vrijwel altijd afwijkend. De mate hiervan verschilt per kind en kan grote gevolgen hebben voor zijn/haar toekomst. Vanwege de structurele verschillen in het gezicht en de mond die gepaard gaan met schisis, ontwikkelen kinderen de angst om te praten, iets wat kan leiden tot isolatie en hun sociale ontwikkeling tegengaat. Om dit te voorkomen, bieden we gratis logopedische diensten aan op 12 verschillende locaties in Guatemala.

Momenteel hebben we 5 lokale logopedisten. Naast dat zij met de kinderen werken, geven ze ook de ouders voorlichting over de spraakontwikkeling voorafgaand aan de operatie. Op deze manier kunnen ouders hun kinderen op de juiste manier stimuleren en ook vanuit huis een afwijkende spraak voorkomen. De kosten voor 1 jaar logopedie zijn €166 per kind.

COVID-19 UPDATE: Op dit moment is het vanwege het virus niet verantwoord om de logopedie lessen op dezelfde manier voort te zetten als voorheen, namelijk in persoon. Omdat we het toch belangrijk vinden dat onze kinderen niet achterlopen in hun spraak, hebben we het mogelijk gemaakt om de lessen online te aan te bieden. We voorzien in dit geval de kinderen en onze logopedisten van een internet kaart, waarmee zij vervolgens met elkaar in contact kunnen komen via WhatsApp-bellen!. Het gaat erg goed en onze studentjes zijn zeer enthousiast. In de maand juni ontvingen hierdoor maar liefst 38% van onze kinderen weer logopedie! Kijk voor meer actuele informatie omtrent COVID-19 en Tess Unlimited op onze Facebookpagina of schrijf je in voor onze nieuwsbrief (onderaan de homepagina).

DONEER NU