Project Description

Melkproject

Het melkproject is een essentieel onderdeel in onze organisatie. In de meeste gevallen treffen wij kinderen aan die recentelijk zijn geboren met schisis. 98% van deze kinderen lijdt aan ondervoeding. Naast het niet kunnen drinken aan de borst zijn ouders in arme gebieden vaak niet in staat om te betalen voor flesvoeding. Omdat deze kinderen niet op het juiste gewicht zitten, maken ze geen kans op een operatie. Het melkproject doorbreekt deze vicieuze cirkel. Dit doen wij door het verschaffen van melk, vitamines en medicijnen. Ook geven we iedere baby een speciale Haberman drinkfles en leggen we aan ouders uit hoe ze deze het beste kunnen gebruiken.

De realiteit en impact van ons melkproject gaat verder dan het klaarstomen van kinderen voor een operatie. In een groot aantal gevallen opent de opname van een kind in het project niet alleen de deur naar een operatie, maar redt de melk ook het leven van dit kind.

In het melkproject worden gemiddeld 300 kinderen per jaar voorbereid op hun operatie. Omdat deze kinderen eerst op het juiste gewicht moeten komen, zitten ze gemiddeld 3 maanden in het melkproject vóórdat ze hun operatie krijgen. Na de operatie is het van belang dat ze goed kunnen revalideren en niet meteen afvallen. De meeste kinderen worden daarom nogmaals 2 maanden voorzien van melkpoeder. De kosten hiervoor zijn €50 per kind per maand, waarvan €16 gaat naar de aanschaf van een speciale drinkfles.

COVID-19 UPDATE: Op dit moment is het niet mogelijk om het melkproject hetzelfde uit te voeren als voorheen, waarbij grote groepen samenkwamen om hun kinderen/babies te wegen en te voorzien van melk en speciale drinkflessen. Omdat het melkproject nog steeds van groot belang is, zeker in een tijd waarin veel families honger lijden omdat ze economisch zijn getroffen door het virus, zijn we genoodzaakt om op een andere, creatieve manier alsnog onze patiëntjes te bereiken. Zo reizen onze promoten af naar de huizen van patiënten of voeren ze het melkproject uit vanuit de kofferbak van hun auto. We volgen hierbij de richtlijnen op van de overheid en het Ministerie van Gezondheid om de gezondheid van onze werknemers en patiënten te waarborgen. Kijk voor meer actuele informatie omtrent COVID-19 en Tess Unlimited op onze Facebookpagina of schrijf je in voor onze nieuwsbrief (onderaan de homepagina).

DONEER NU