Promotie

Naar schatting worden er in Guatemala ongeveer 3500 kinderen per jaar geboren met schisis. Ons proces begint met het promoten van de hulp die we aanbieden en ouders en familieleden te onderwijzen over schisis. In deze fase hopen we dat ouders en gezinnen onze diensten ontdekken, zodat we de hoognodige zorg kunnen bieden aan baby’s geboren met schisis.

We maken promotie door middel van banners, flyers en radio- en TV spots en onderhouden contacten met lokale ziekenhuizen, gezondheidsposten en voedvrouwen in verschillende regio’s. Ook hebben we verschillende lokale promotoren in dienst die door het hele land reizen om deze kinderen te vinden, contacten te onderhouden, patiënten te evalueren en een behandelingsplan op te stellen.

Dit is een kritieke fase in ons proces omdat het families in staat stelt niet meer te geloven in de mythen rondom de oorzaak van schisis. In Guatemala wordt vaak gedacht dat kinderen met schisis een staf van God zijn. Wanneer ouders geconfronteerd worden met het goede nieuws dat dit niet de reden is, biedt het hen eindelijk de mogelijkheid om vrij te zijn van schuld en schaamte