Psychologische begeleiding

Emotionele gezondheid en welzijn staan voorop bij het leiden van een productief en zinvol leven in onze samenleving. Een belangrijk onderdeel van onze nazorg is daarom het aanbieden van psychologische zorg aan zowel de kinderen als ouders.

We werken samen met een lokale psychologe die eenmaal per week langs komt bij ons kantoor in San Gaspar. Zij helpt onze patiënten met hun lage zelfbeeld door middel van individuele- en groepstherapie. Tijdens deze sessies bouwen we duurzame relaties op die gericht zijn op het cultiveren van een positieve houding en het helpen van kinderen en ouders om meer acceptabel, zelfverzekerd en veerkrachtiger te worden in hun unieke reis. We bieden hoop dat kinderen die met een schisis geboren zijn een mooie toekomst kunnen hebben.

Onze psycholoog is ook aanwezig tijdens operatieweken om ouders te begeleiden. Vooral voor moeders is dit van groot belang. Bij hen lopen de emoties tijdens een operatieweek vaak hoog op. Zo worden zij door hun familie en omgeving vaak beschuldigd van het van invloed zijn op de geboorte van een baby met schisis. Dit omdat ze zijn vreemdgegaan of in de eclips hebben gekeken. Iets wat natuurlijk niet waar is, maar waar men over te weinig kennis van beschikt in afgelegen en arme gebieden.

Voor €400 per maand helpt onze psychologe wekelijks zo’n 10-15 jongeren en begeleidt ze ongeveer 40 families tijdens iedere operatieweek.