Project Description

Nieuw ziekenhuis

Momenteel loopt Tess Unlimited tegen enkele problemen aan, welke ons hinderen in het doorgroeien naar een solide en duurzame organisatie. Zo hebben we door de grote bekendheid van onze werkzaamheden op dit moment te maken met een groeiende wachtlijst aan patiënten (per jaar zo’n 500 patiënten). Met dit aanhoudende tempo zullen we in het huidige systeem steeds meer patiënten op de wachtlijst krijgen. Helaas is er onvoldoende beschikbaarheid bij plaatselijke ziekenhuizen om al deze patiënten te voorzien van een operatie en zijn we afhankelijk van de faciliteiten in afgelegen gebieden. Iets wat logistiek gezien erg ingewikkeld is als je rekening houdt met het vervoer en de huisvesting die we moeten regelen voor zowel patiënten als het medisch personeel. Ook is de standaard voor hygiëne en kwaliteit in deze ziekenhuizen vaak beneden acceptabele criteria. Dit, in combinatie met de hoge kosten voor het gebruik van deze faciliteiten, heeft er voor gezorgd dat wij in maart 2019 begonnen zijn aan de bouw van ons eigen ziekenhuis. Een onafhankelijke kliniek die geheel gewijd is aan het behandelen van schisis in Guatemala.

Ons doel is om met de realisatie van dit ziekenhuis per jaar aan ruim 400 Guatemalteekse kinderen een gratis schisisoperatie aan te bieden. Dit doen we door minimaal 12 keer per jaar een medische missie te organiseren, die ieder 2 weken duurt (inclusief pre- en postoperatieve zorg). Ook willen we in dit ziekenhuis lokale chirurgen opleiden in het uitvoeren van schisisoperaties, zodat we in de toekomst niet meer afhankelijk zijn van buitenlandse teams. In de weken dat er geen operaties gepland staan, kan de ruimte gebruikt worden door lokale tandartsen voor het aanbieden van tandheelkundige zorg aan de patiënten die dat nodig hebben.

Wanneer de kliniek helemaal klaar is en goed loopt, zijn we van plan om een patiëntenverblijf te kopen/te bouwen. Als we dit namelijk in eigen bezit hebben, zullen de kosten voor het huisvesten van patiënten en hun ouders flink dalen.

We verwachten begin 2021 de kliniek te kunnen openen. Neem voor meer informatie contact op met: tessa@tessunlimited.com

DONEER NU