Project Description

Operaties

In Guatemala zijn er vrijwel geen medische specialisten aanwezig die schisis kunnen behandelen. En als ze er wel zijn, dan vragen ze een te hoge prijs. Daarom werkt Tess Unlimited met chirurgen uit het buitenland en vanaf 2019 ook met chirurgen uit Nederland, die op vrijwillige basis kosteloos hun diensten aanbieden. Omdat kwaliteit hoog bij ons in het vaandel staat, werken wij alleen met zeer ervaren chirurgen die ook schisis behandelen in hun eigen land.

Elk jaar organiseert Tess Unlimited minimaal 10 keer een ‘operatieweek’. Een intensieve week waarin de vruchten van onze promotie en het melkproject worden geplukt. Uit alle gebieden in Guatemala regelen wij transport voor patiënten en hun ouders. Ze blijven vervolgens de hele week dichtbij het ziekenhuis, waar we voor- en nazorg verlenen en er in geval van nood te allen tijden artsen aanwezig zijn om in te grijpen. Zo is Tess Unlimited in staat om op een veilige en kosteneffectieve manier elk jaar rond de 350 kansarme kinderen te helpen met een gratis operatie aan hun lip en/of gehemelte. Een impactvolle gebeurtenis voor zowel het kind als de ouders die op deze manier een nieuwe kans op een mooie toekomst krijgen.

Sinds haar oprichting in 2008 heeft Tess Unlimited meer dan 2000 kinderen geholpen die geboren zijn met een schisis. Na de eerste operatie waarbij de lip gesloten wordt, volgt er indien nodig een twee operatie voor het sluiten van het gehemelte. De kosten per operatie zijn €400 per kind.

COVID-19 UPDATE: Omdat Guatemala in maart 2020 zijn grenzen heeft gesloten voor verkeer van buitenaf, waren we genoodzaakt om vele operatieweken die op de planning stonden te annuleren. Omdat wij samenwerken met teams uit het buitenland en niet zeker weten wanneer Guatemala zijn luchthaven weer opent, is het nog onduidelijk wanneer we de operatieweken kunnen voortzetten. Dit hangt af van hoe het virus zich verder ontwikkeld hier in Guatemala, maar ook in het buitenland. Kijk voor meer actuele informatie omtrent COVID-19 en Tess Unlimited op onze Facebookpagina of schrijf je in voor onze nieuwsbrief (onderaan de homepagina).

DONEER NU
RESULTATEN